Aardappelsoep

dscn2552 © Céline Leuchter

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie is: soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen. Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal flets en weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten die haar stuk voor stuk doen terugdenken aan haar kinderjaren in een ander land. Een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de groenten en de geuren, de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was…

Aardappelsoep is een coproductie van Laika en Agora theater, een gezelschap uit het Duitstalig België. Omdat voedsel en verhalen in allerlei combinaties Laika’s waarmerk zijn, klopte Agora Theater aan met de vraag om deze creatie samen te maken.

Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en het genot om samen te eten centraal staat.

En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation
de services tiers pouvant installer des cookies.
 Plus d’info.